İSTANBUL BEŞİKTAŞ REHBERİ 2023

İSTANBUL BEŞİKTAŞ REHBERİ 2023

İSTANBUL BEŞİKTAŞ REHBERİ 2023


İstanbul’un eski ilçelerinden biri olan Beşiktaş’a detaylı bir rehber niteliğindeki bloğumuzun içerisinde birçok soruya cevap bulabilirsiniz. Bu sorulardan bazıları; Beşiktaş’a nasıl gidilir? Beşiktaş nerede? Beşiktaş’ta neler yapılır? Beşiktaş’ta ki tarihi ve turistik yerler nerelerdir? Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabı için makalemizin devamını okuyabilirsiniz.

Beşiktaş Nerede?

Beşiktaş, 8,4 kilometre uzunluğunda sahili olduğu İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasında yer alan ilçenin batısında Şişli ve Kâğıthane, güneybatısında Beyoğlu, kuzeyinde Sarıyer ilçeleriyle komşudur.

Beşiktaş’ın Adı Nereden Gelmektedir?

Eski adı “Kune Petr” olan ilçenin tarihi ilk çağlara kadar uzanır. Kune Petr  adı “Taş Beşik” anlamına gelmektedir. İlk sakinleri Traklardır. Ünlü seyyah Evliya Çelebi; şehrin kurulduğu yerde çok eskiden büyük bir kilise kuran Yaşkı adlı bir papazın, İsa´nın çocukluğunda yıkandığı taş bir tekneyi, Kudüs´ten beşik taşı getirdiği ve buradaki kiliseye koyduğunu yazar. Öte yandan bazı tarihçiler de Barbaros Hayrettin Paşa´nın gemilerini bağlamak için bu sahile beş tane direk diktiğini, bu nedenle buraya BEŞ-TAŞ adının verildiğini, daha sonraki tarihlerde bu kelimenin değişikliğe uğrayarak BEŞİK-TAŞ olduğunu yazmışlardır.

Beşiktaş’ın Tarihi

İstanbul’un sur dışındaki en eski semtlerinden biridir. Tophane ile Ortaköy’ün arasındadır. Beşiktaş mitolojik çağlardan itibaren özelliğini koruyan bir bölge olmakla beraber, Bizans döneminde tanınmıştır. Osmanlı dönemi ile bir yerleşim yeri kimliğini alan Beşiktaş hem devlet görevlilerinin hem de sıradan halkın yaşadığı bir semt olduğu için, ilçede çeşitli yapı tipleri mevcuttur. Osmanlı döneminde Beşiktaş Kaptan-ı Deryaların semtidir. Semtin ticari merkezi durumundaki Köyiçi’nde müslümanlar, rumlar, ermeniler ve az sayıda da yahudiler yaşamaktaydı.

Beşiktaşdenildiğinde akla ilk gelen yerler neresi? Beşiktaş’a gidilince görülmesi gereken yerler nereler? Beşiktaş’taki tarihi ve turistik yerler nereler?

Beşiktaş’tan bahsederken ilçenin sınırları içerisindeki tarihi yapılardan bahsetmeden olmaz.  Beşiktaş ilçesinde ki tarihi yapılardan bazıları şunlardır; Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Feriye Sarayı, Naime Sultan Yalısı, Hıdiva Sarayı, Esma Sultan Yalısı, Arnavutköy Karakolu, Orhaniye Kışlası, Süslü Karakol ve Yıldız Çini Fabrikası Beşiktaş’a gidildiğinde görülmesi gereken tarihi yapılardır.

Tarihi yapıların dışında görülmesi gereken yerler arasında Beşiktaş Çarşısı, Kartal Heykeli, Gemi müzesi, Milli Saraylar Resim Müzesi ve son olarak Galatasaray Adası keyifle gezebileceğiniz yerler arasındadır.

Beşiktaş’ın önde gelen semtleri arasında; Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek, Etiler, Levent ve Arnavutköy sayılabilir.

İstanbul Havalimanı’ndan Beşiktaş’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı, İstanbul Avrupa Yakası’nın kuzeyinde, Arnavutköy’de bulunmaktadır. İstanbul Havalimanı’ndan Beşiktaş’a en yakın rota D20 karayolu üzerinden 44 km’dir. Yaklaşık olarak 39 dk sürmektedir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Beşiktaş’a nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un Anadolu Yakasında, Pendik İlçesinde bulunan uluslararası havalimanıdır. İstanbul’un en batısında bulunan havalimanından Beşiktaş’a en yakın rota Anadolu Otoyolu üzerinden 39 km’dir yaklaşık olarak 37 dk sürmektedir. Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına geçişte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) kullanılabilinir.

Beşiktaş’ın, İstanbul’un diğer ilçelerine olan uzaklığı ne kadardır?

Süreler İstanbul’un trafik yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Beşiktaş Beyoğlu arası kaç dakika? Beşiktaş Beyoğlu arası kaç kilometre? Diye soracak olursanız;
Beşiktaş Beyoğlu arası en kısa rotadan gidildiğinde 11.5 kilometre ve 15 dakika sürmektedir

Beşiktaş Beylikdüzü arası kaç dakika? Beşiktaş Beylikdüzü arası kaç kilometredir?

Beşiktaş Beylikdüzü arası D100 karayolu üzerinden 41,7 kilometre ve 39 dakikadır.

Beşiktaş Tuzla arası mesafe ne kadardır? Ne kadar sürede ulaşım sağlanır?

Beşiktaş Tuzla arası Boğaziçi köprüsü kullanılırsa 42 kilometre 31 dakika, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanılırsa 46 kilometre 37 dakikadır.

Beşiktaş Silivri arası kaç saat? Kaç kilometre?

Silivri İstanbul’un en doğudaki ilçesidir. BeşiktaşSilivri arası D100 karayolu üzerinden gidilirse 1 saat ve 76 kilometredir. Avrupa Otoyolu kullanılarak gidilirse 78 kilometre ve 57 dakika sürer

İstanbul'u keşfetmek için Jet Araç'tan transfer rezervasyonunuzu hemen yapın!